Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Les Bases de Sucs i Alcarràs són un espai natural protegit format per tres zones humides de petites dimensions corresponents a basses de reg d'origen seminatural, els anomenats pantans de Suquets de Baix i de l'Arròs. Té un alt interès per la quantitat de poblacions d’ocells aquàtics i la gran riquesa de biodiversitat que acull. A més a més, és una zona important d'hivernada i descans en les migracions per a moltes espècies d'ocells.

Hi viuen diverses espècies protegides, com l’arpella (Circus aeruginosus), l’agró roig (Ardea purpurea) i altres espècies migratòries. Als marges de les basses apareix també vegetació halòfila que ocupa superfícies molt reduïdes, com la salada (Suaeda vera) o el salat blanc (Atriplex halimus).

Juntament amb els arrossars adjacents, aporten un atractiu paisatgístic notable a l’àrea. La proximitat al poble d’Alcarràs li atorga un potencial pedagògic destacat. A nivell naturalístic, l’espai és interessant per la nidificació de l’agró roig.

Observacions
  • Com arribar-hi: sortir d'Alcarràs per la L-800,  agafar el camí de Montagut i sortir pel camí de la Clamor
  • Superfície: 21 ha

Rutes relacionades

  • Vinyes i fauna de l’Horta de Lleida

    Lleida - Alpicat - Malpartit - La Saira - Raimat - Alcarràs - Lleida

  • Vinyes, flora i fauna de l’Horta de Lleida

    Jardí Botànic - Raimat Golf - Raimat Natura - Localitat de Raimat - Bases de Sucs i Alcarràs - Localitat de Alcarràs - Tram del Camí de Sant Jaume - Ermita de Butsènit - Riu Segre - Aiguamolls de Rufea - Cristaleria Germina - Fruites i verdures del tros a la llar - Passarel·la del tòfol - Aromes Can Rosselló - Punt Eco Agroambiental - Pont de Príncep de Viana