Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Mas Blanch i Jové és un autèntic celler familiar obert des de l'any 2006 i dissenyat pel pintor, dibuixant i gravador Josep Guinovart (1927-2007). Situat a Les Garrigues, produeix olis i vins ecològics i de muntanya de les seves 25 hectàrees situades a 700m respecte el nivell del mar.

Així doncs, els seus productes embotellen el territori caracteritzat per ser argilós - calcari, pobre en matèria orgànica, sota un clima mediterrani d’aire continental amb baixa pluviometria. La producció de vins per hectàrea no supera els 3.500 Kg., fet que porta a obtenir la màxima concentració de sucres i polifenols.

També és un celler respectuós amb l’entorn ja que gairebé tota l’electricitat que utilitza és solar, essent un dels celler pioners a l’Estat en la producció d’energia renovable. A més, les parets exteriors estan cobertes amb grans pedres extretes del mateix terreny.

La principal gamma de vins s’anomena Saó, un concepte que parla de la terra i significa: maduresa, perfecció i grau d’humitat òptim. I també la gamma de les Troballes, uns vins agosarats i frescos. La fermentació dels vins és espontània amb llevats pròpis indígenes on per exemple, les Troballes blanques tenen la criança en ous de ciment i ous de granit, i les negres en àmfores, ous i bótes de roure francès i americà.

Gràcies a l'Esmorzar al celler, una de les nombroses activitats que ofereix Mas Blanch i Jové, van guanyar el destacat premi Vinari d'Enoturisme 2022 a la Millor visita enoturística i Experiència de tast. També destaca el premi a la Innovació Enoturística 2023 del diari nacional La Vanguardia pel projecte La vinya dels Artistes. Una excel·lent oportunitat de fer un passeig entre vinyes i obres d'art amb un esmorzar típic de Les Garrigues.

Horaris visites
  • Dissabte i diumenge de 10:00h a 14:00h.
  • Les visites amb tast són a les 10:00h i a les 12:00h en català, i a les 11:00h en castellà.
  • Possibilitat de visites en anglès i francès, dies i horaris diferents sota demanda i disponibilitat (grups +8 pax.)
Observacions
  • El celler cultiva les següents varietats de raïm: trobat, garnatxa peluda, garnatxa negra, garnatxa blanca, macabeu, cabernet sauvignon, ull de llebre, sirà, viognier i riesling.
  • També elabora oli d’oliva verge extra d’olives 100% arbequines, oli verd, oli d’olives ecològiques i oli d’oliveres centenàries.
  • Guillem Viladot (1922-1999), autor de l'última obra inaugurada al celler, Poema de l’home, té a Agramunt la fundació Lo Pardal, Casa de la Poesia Visual.

Reserva / Compra

Activitats relacionades

Rutes relacionades