Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

El Centre d’Art la Panera és una plataforma de producció i difusió de les arts visuals contemporànies, fruit de la cooperació entre l’Ajuntament de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i s’integra dins la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya. Fundat l’any 2003, recull el projecte de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol (1997) i treballs de l’escena artística peninsular, compromès alhora amb l'art emergent i la cultura crítica.

L'edifici de la Panera va ser construït entre els segles XII i XIII, a l'època del Consolat, un dels moments més pròspers de l'economia medieval de Lleida. L'Almodí -així es deia l'edifici-, era la llotja de contractació de la ciutat i el centre de tota mena de transaccions: cereals, oli, raïm... L'ús per emmagatzemar i vendre els productes recol·lectats pels canònics, donen el seu nom, la Panera dels Canònics.

Amb la desamortització del 1835, la Panera va passar a ser propietat de la Paeria, que va cedir l'edifici a l'exèrcit i es va destinar a caserna militar de la cavalleria l'any 1860. Posteriorment, va ser caserna nacional fins que a finals dels anys vuitanta va retornar a mans de la Paeria i es va decidir utilitzar-lo com a centre d'art. 

Horari
  • De dimarts a dissabte: de 10:00h a 14:00h i de 17:00h a 19:00h
  • Diumenges i festius: d’11:00h a 14:00h
  • Tancat dilluns, el 25 i 26 de desembre, l’1 i el 6 de gener
Observacions
  • Entrada gratuïta
  • Consulta la programació actual.
  • Accés sense dificultats. L'edifici està emmarcat pels carrers de Sant Martí, la Panera i Peralta, tenint l'accés principal pel carrer de Sant Martí.

Activitats relacionades