Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

Registre / Inici de sessió

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

L'edifici de la Panera va ser construït entre els segles XII i XIII, a l'època del Consolat, un dels moments més pròspers de l'economia medieval de Lleida. L'Almodí -així es deia l'edifici-, era la llotja de contractació de la ciutat i el centre de tota mena de transaccions: cereals, oli, raïm... De la construcció medieval se'n conserva la columnata: 21 columnes de pedra de 5 ,70 metres d'alçada.

El 1606, l'Almodí va ser adquirit per la canònica de la Catedral, es va aixecar una nova planta sobre la columnata de l'antic edifici i es va construir un tancament perimetral, que li va donar l'aspecte exterior actual. L'edifici era utilitzat per emmagatzemar i vendre els productes recol·lectats pels canònics, i d'aquí el seu nom, la Panera dels Canònics.

Amb la desamortització del 1835, la Panera va passar a ser propietat de la Paeria, que va cedir l'edifici a l'exèrcit i es va destinar a caserna militar de la cavalleria l'any 1860.

Posteriorment, va ser caserna nacional fins que a finals dels anys vuitanta va retornar a mans de la Paeria i es va decidir utilitzar-lo com a centre d'art. La remodelació actual ha permès recuperar la columnata medieval a tota la seva magnificència.

Activitats relacionades