Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

La Diputació de Lleida és la institució que acull des de 1898 la seu del govern de la província de Lleida. Obra de Celestí Campmany, es va construir com a hospici damunt de l'antic Hospital del Sant Esperit destruït per la Guerra de Successió, amb part dels béns de Gaspar de Portolà.

La façana de la rambla de Ferran, més classicista, va ser realitzada per "Regiones devastadas" a la postguerra. A la façana del carrer del Carme, destaca el treball en forja del Balcó del Serraller (1761). I la façana lateral de la baixada de l'Audiència presenta els vitralls del Saló de Plens (abans el pati de l’antic hospici), emmarcats i coronats per garlandes florals que complementen la discreta monumentalitat del conjunt.

A la planta baixa i als tres pisos es troba un conjunt de pintures al fresc iniciades per Jaume Minguel (1964) i continuades per Josep Minguell, el seu fill, qui, a més, va dur a terme les pintures del soterrani (2002) i els murals de la façana de la rambla Ferran (2007). 

Destaca també el quadre d’oli sobre fusta ''El Batlle d’Almatret'' (1910) ubicat a la Sala Viladrich, qui mostra l’alcalde l’Almatret Toni Pinar Calderó. Al soterrani del palau, es conserven restes de les antigues adoberies medievals, part de l’antiga muralla de la ciutat conformada amb el tram del carrer Anselm Clavé i altres restes ubicades al soterrani de l'eix comercial.

El Palau de la Diputació acull, entre altres, la seu del Patronat de Turisme - Ara Lleida, ens de promoció turística creat per a la gestió i dinamització de l’oferta turística de totes les comarques lleidatanes.

Observacions
  • Entrada gratuïta.
  • Imprescindible reserva prèvia.
  • El Palau de la Diputació ofereix dues visites guiades per les quals cal fer petició amb un mínim de quinze dies d'antelació.
    • La història i la seu del Palau de la Diputació.
    • Impremta i Sala temàtica de la Diputació de Lleida.

Activitats relacionades