Lagravera és un celler biodinàmic ubicat al voltant de la Serra Llarga (Alfarràs), entre els rius Noguera Ribagorçana i Farfanya. Antigament, un espai insípid dedicat a l'extracció de grava i pedra, el celler comença la seva història gràcies a la família Arnó, propietària també d'una constructora, que va apostar l'any 2006 pel cultiu d'unes 13 hectàrees de vinya amb tècniques avançades i sostenibles, recuperant així la tradició vinícola de la zona procedent ja de l'època dels romans.
Ara, l'espai es troba ple de vida, amb unes vinyes úniques i uns vins que neixen de les pedres sovint guardonats: ''Ónra Tinto 2017'', un vi gastronòmic, o el "Cíclic 2017", ambdós premiats al concurs de Garnatxes del Món del 2021. A més, Lagravera elabora els vins amb la producció ecològica certificada (CCPAE), en botes de roure francès i a partir de vuit varietats: Garnatxa Negra, Garnatxa Blanca, Monastrell, Cabernet Sauvignon, Malbec, Marselan, Sauvignon Blanc i Trobat Negre recuperada de la finca de "El Vinyet".
Tot i que les Terres de Ponent són de temperatures extremes, cal destacar també que el celler és pioner en la Denominació d'Origen Costers del Segre en el tractament i manteniment de tota la cadena de fred, començant en la mateixa vinya on la temperatura del raïm baixa a 4ºC. Pel que fa a l'enoturisme, el celler va rebre en els VI Premis d'Enoturisme ''Rutas del Vino de España'' la Menció Especial de Compromís amb la Societat i el Medi Ambient.
Horaris enobotiga
- De dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h
- Disabtes de 10:00h a 14:00h
Horaris de visites guiades amb tast
- De dimarts a dissabtes a les 11:00h sota reserva prèvia.
- Possibilitat d'altres horaris i activitats sota petició i disponibilitat.
Activitats relacionades
-
Enoturisme
Rutes relacionades
-
La Ruta del Vi de Lleida Denominació d’Origen Costers del Segre