Lagravera és un celler biodinàmic ubicat al voltant de la Serra Llarga d'Alfarràs entre els rius Noguera Ribagorçana i Farfanya. Antigament, un espai insípid dedicat a l'extracció de grava i pedra, el celler comença la seva història gràcies a la família Arnó, propietària d'una constructora, que va apostar l'any 2006 pel cultiu d'unes 13 hectàrees de vinya amb tècniques avançades i sostenibles, recuperant així la tradició vinícola i varietats ancestrals de Lleida.
Ara, l'espai es troba ple de vida, amb unes vinyes úniques i vins que neixen de les pedres sovint guardonats: ''Ónra Tinto 2017'', un vi gastronòmic, o el "Cíclic 2017", ambdós premiats al concurs de Garnatxes del Món del 2021. Lagravera elabora els vins amb la producció ecològica certificada (CCPAE), en botes de roure francès i a partir de vuit varietats: Garnatxa Negra, Garnatxa Blanca, Monastrell, Cabernet Sauvignon, Malbec, Marselan, Sauvignon Blanc i Trobat Negre recuperada de la finca de "El Vinyet".
Tot i que les Terres de Ponent són de temperatures extremes, cal destacar que el celler és pioner en la Denominació d'Origen Costers del Segre en el tractament i manteniment de tota la cadena de fred, començant en la mateixa vinya on la temperatura del raïm baixa a 4ºC. La vinya Nuria, junt amb la resta de parcel·les del vinyer, és l'única de la denominació sota criteris de Producció Biodinàmica certificada per Demeter, i con la garnatxa blanca i la garnatxa negra i els respectius Cíclic Blanc i Cíclic Negre, com a varietats i vins principals.
Pel que fa a l'enoturisme, el celler va rebre en els VI Premis d'Enoturisme ''Rutas del Vino de España'' la Menció Especial de Compromís amb la Societat i el Medi Ambient.
Aquest any 2023, se celebrarà el dia 8 de juliol Lagravera Fest, un festival de música entre vinyes amb l'actuació de grups musicals emergents de la demarcació de Lleida, completat amb els vins del celler, diversos food trucks i productes locals. i com a novetat d'aquesta segona edició hi ha l'oportunitat d'acampar una nit de ''glamping'' (acampada amb glamour i comoditats) amb servei d'esmorzar inclòs.
Horaris enobotiga
- De dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h
- Dissabtes de 10:00h a 14:00h
Horaris de visites guiades amb tast
- De dimarts a dissabtes a les 11:00h sota reserva prèvia.
- Possibilitat d'altres horaris i activitats sota petició i disponibilitat.