Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Les Adoberies de Lleida són de les més antigues de l'estat espanyol i les que millor s'han conservat. Es tracta de dos obradors, ara restaurats, que formen part d'un complex de set adoberies construït al segle XIII.

Les dues que s'han recuperat contenen encara la canalització que utilitzaven a l'Edat Mitjana, amb el curs antic de l'aigua restablert, la qual cosa dóna al visitant una idea ben clara de com s'utilitzava aquest element imprescindible en tot el procés de transformació de la pell.

L'accés a les restes històriques es realitza per un pont de fusta que separa els dos obradors i que permet observar els dipòsits excavats a la roca que s'utilitzaven durant el procés de transformació de la pell. Una pell que arribava seca o salada a l'obrador i que sortia transformada en un cuir suau i flexible preparat per ser utilitzat per fer guants, barrets, caixes, bótes de vi o arnesos, per exemple.

La visita a les Adoberies ens descobrirà, a més, l'antiga mina d'aigua que encara es conserva i ens permetrà també apreciar curiositats arquitectòniques com les voltes que suporten el carrer Blanquers.

Horari
  • Espai obert de dilluns a divendres de 09:00h a 14:00h.
  • Visites guiades en català o castellà a les 10:45h, 11:45h i 12:45h els díes 19 de març, 23 d'abril, 21 de maig, 18 de juny, 24 de setembre, 15 d'octubre, 26 de novembre i 17 de decembre.
Observacions
  • Entrada gratuïta amb reserva prèvia.
  • Accessible a persones amb mobilitat reduïda.
  • Informació de Les Adoberies per a persones amb necessitats especials d'audició (LSC).

Activitats relacionades