Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

El Molí de Cervià, localitzat entre Camí de Granyena i una de les entrades al parc de La Mitjana, és una petita joia del patrimoni industrial de Lleida i, com a tal, està protegida com a bé cultural d'interès local. L'edificació és el testimoni de diverses restauracions dutes a terme al llarg de la història i, malgrat que el temps no l’ha tractat massa bé, hi ha la voluntat de recuperar un equipament que va ser indispensable per abastir el rec i moldre oli.

Encara que probablement sigui anterior, ja a començaments del segle XVI la Paeria de Lleida disposava d’aquesta preuada instal·lació per moldre el seu blat. De l'edifici no en queda més que la base, ja que ha patit diferents destruccions i reconstruccions que l’han anat modificant amb el pas dels segles.

Actualment es troba en un paisatge semisalvatge, en el qual hi destaquen el bosc que envolta l’edifici i el majestuós salt d’aigua que s’hi forma quan la séquia porta molta aigua. Obert als quatre cantons, els acabaments exteriors que es conserven són renaixentistes.

Rutes relacionades

  • Natura de Lleida

    El Segre és una artèria de vida que al seu pas per la plana lleidatana ofereix contrastos espectaculars

  • Horta de Lleida

    L’Horta de Lleida és un rebost de primera qualitat. Poques ciutats estan realment envoltades de camps amb una diversitat tan gran com la capital del Segrià