Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

El Museu d’Art Jaume Morera fou creat l’any 1914 a partir de les donacions del pintor Jaume Morera i Galícia, d’una sèrie de dipòsits del Museo del Prado i de les obres dels pensionats per la Diputació de Lleida. Fou inaugurat l’any 1917 i, des del 1993, la seva titularitat és municipal.

Visitar les seves instal·lacions ens permet fer una passejada per l’art dels segles XX i XXI. Hi podem trobar des dels paisatges realistes de finals del segle XIX fins a les propostes més capdavanteres de l’art actual, passant per l’avantguarda dels anys trenta, on destaca l’obra de Leandre Cristòfol, i les manifestacions experimentals que van des dels anys seixanta fins als noranta.

Al llarg dels anys el Museu ha conegut diferents seus, reflex dels esdeveniments que ha viscut en la seva dilatada història: el desaparegut Mercat de Sant Lluís, l’antic hospital de Santa Maria i el convent del Roser.

Sala d'exposicions temporals

L’organització d’exposicions temporals, ja siguin de producció pròpia, en co-producció amb altres museus o a partir de la recepció d’exposicions d’interès procedents dels circuits expositius estatals, esdevé un altre dels elements fonamentals de l’activitat del Museu d’Art Jaume Morera, tan en el seu vessant difusor com en el de la recerca.

Les mostres dedicades a la revisió històrica de les principals tendències artístiques del segle XX i les exposicions retrospectives de reconeguts artistes, molt especialment d’aquells que es vinculen amb la ciutat de Lleida, són els eixos de la programació expositiva del Museu.

Observacions
  • Entrada gratuïta
  • Tancat temporalment