Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

A la zona del Barranc de la Clamor d’Alcarràs, aproximadament als anys 1950 es va construir un pantà per a regar les finques d’arròs. D’aquí el nom del pantà, fent referència a una de les activitats econòmiques més importants en aquells moments. Aquest cultiu es va anar canviant progressivament pels arbres fruiters que omplen actualment els camps del municipi.

El Pantà de l’Arròs va seguir amb la seva tasca de subministrament de reg a les finques del costat fins als anys 90 quan es va construir la bassa nova. Al deixar-se d’utilitzar el pantà es va naturalitzar. Avui dia és una zona humida inclosa dins l’espai de la Xarxa Natura 2000, i també forma part de l'Espai Natural Protegit de les Basses de Sucs i Alcarràs.

Lloc important per la seva vegetació (canyissar, bogar, tamarius i pollancres) i per als amants dels ocells (arpella, agró roig, cabussó emplomallat, cabusset, ànec collverd, gallineta, martinet ros, rascló, el camallarga, el corb marí gros, el rasclet, la fotja vulgal, el morell cap-roig ...). Hi trobareu un punt d'observació d'ocells amb panells informatius sobre la flora i fauna de l'entorn. 

El Pantà de l'Arròs és una zona molt apreciada pels experts i estudiosos en observació d'aus, així com també pels qui es desplacen per passejar-hi, ja sigui a peu o amb bicicleta.

És un dels paratges que s'hi inclou dins dels recorreguts de llocs d'interès del terme municipal d'Alcarràs.

Rutes relacionades