Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Situat al nord-est de la ciutat, La Mitjana és un parc de ribera excepcional. El riu defineix aquesta zona de 90 ha. declarada el 1979 Àrea d'Interès Natural caracteritzant-ne la flora i la fauna. 

A les seves portes una petita presa estanca el riu Segre, al voltant del qual hi va créixer un bosc i s’hi van formar uns aiguamolls. Ara és un dels llocs preferits dels lleidatans per fer esport i passejar. A més, disposa d'un Centre d'Interpretació que ofereix informació i visites guiades.

La zona de la Carbonera és un espai d’esbarjo familiar, amb un estany artificial, taules de pícnic un parc infantil amb estructures de fusta. 

Per als més aventurers, les rutes que s’endinsen al bosc els duran fins als observatoris d’aus a la vora de les llacunes, al petit embarcador i a les passarel·les que travessen el riu. 

A les zones amb aigua conviuen l'ànec collverd, la polla d'aigua, la gavina, el martinet blanc i el bernat pescaire. L'àrea és sobrevolada per diferents rapinyaires com ara l'arpella, l'esparver o, fins i tot, l'àguila pescadora. Els amfibis i rèptils estan representats per la serp d'aigua, la granota verda i el gripau. També trobem peixos com el barb i el lluç de riu i mamífers com el porc senglar o la guineu.

La Mitjana és un lloc privilegiat per a l'observació de la natura, la pràctica de l'esport i l'oci.

Horari Centre d'interpretació de La mitjana
  • De dilluns a divendres: de 09:00h a 14:00h
  • Diumenges: de 11:00h a 13:00h
  • Visites guiades gratuïtes per a grups cada tercers caps de setmana de mes
  • Festes Majors de Lleida, Nadal i Cap d'any tancat
Observacions
  • Entrada gratuïta
  • El Centre d'interpretació es troba ubicat a l'Àrea de Lleure del parc a l'accés pel barri de Pardinyes
  • El Centre ofereix informació, una exposició permanent, càpsules audiovisuals i un ampli programa d'Ecoactivitats
  • Les càpsules audiovisuals sobre el parc de la mitjana, el riu segre i el bosc de la ribera s'emeten els diumenges però es poden projectar en un altre dia i horari amb demanda prèvia al 973 23 25 59 o al lleidaenviu@paeria.cat

Reserva / Compra

Activitats relacionades

Rutes relacionades