Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

El celler Purgatori, propietat de la família Torres des de 1999, està situat dins de l’antic celler-granja construït l’any 1770 per ordre de l’Abadia de Montserrat.

El Mas de l’Aranyó es troba prop de l’Espai Natural Protegit dels Bessons de Juneda a Les Garrigues. Rehabilitat seguint criteris d’eficiència energètica amb l'instal·lació de plaques fotovoltaiques, i inaugurat el setembre de 2018, és un espai de 1.800 m2 destinats a l’elaboració d’un sol vi, l’únic de la família Torres amb el segell de la DO Costers del Segre.

Purgatori, nascut a l'any 2012, és un vi enèrgic, càlid i elegant, fruit de la maduració llarga i tranquil·la de varietats autòctones, garnatxa i carinyena. Amb un seductor aroma floral i afruitat i un fons d’olors de pi i fruits secs, Purgatori ha esdevingut l’emblema de la família Torres quan va guanyar el premi Vinari al millor vi de Catalunya 2021 amb l'edició del 2016. Des de llavors, tant les primeres com les recents edicions del vi van obtenint nombros reconeixements nacionals i internacionals.

La finca compta amb 100 hectàrees d’oliveres i 200 hectàrees de vinya certificada com a ecològica, de les quals 50 hectàrees es destinen a Purgatori d'on surten al voltant de 35.000 ampolles.

Observacions
  • El celler està obert al públic sota reserva prèvia.
  • Es fan visites guiades amb cata a càrrec del Sr. Miguel Torres, un dels propietaris, o Sr. David Barriche, l’enòleg i responsable del celler.
  • La família Torres disposa en total de nou cellers: set ubicats en Espanya, dels quals cinc a Catalaunya (tres al Penedès i un al Priorat), un en Califòrnia i un altre en Xile.

Activitats relacionades

Rutes relacionades