Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

Registrar-se

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Segurament és d’origen romà, encara que el document més antic que es conserva que parla d’aquesta séquia per regar l’horta lleidatana amb aigua del Segre és de l’any 1154 i se l’anomena de Vetula

Amb recorreguts diferents segons els punts des d’on agafava i tornava l’aigua al riu, la séquia ha estat durant segles una font de vida per als pagesos de la banda sud de la ciutat. Si bé el seu traçat actual està més desdibuixat pel creixement urbanístic de la ciutat, encara ara és una artèria d’aigua que avança paral·lela al riu des de Vilanova de la Barca fins a Torres de Segre.

Rutes relacionades

  • Camí del riu en bicicleta

    Des de La Paeria fins als aiguamolls de Rufea, per tornar a on vam començar. No et perdis el recorregut urbà de El Segre, més que un riu per a Lleida i per l’Horta de Lleida. Travessaràs ponts plens de llegendes com el del Boc de la Biterna o el Pas de la Palanca de Montoliu, on podràs gaudir d’unes vistes inigualables. Al teu camí trobaràs castells i fins i tot uns aiguamolls, què més pots demanar en només 23 kilòmetres?

  • Natura de Lleida

    El Segre és una artèria de vida que al seu pas per la plana lleidatana ofereix contrastos espectaculars