Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

La Séquia de Torres, al marge esquerre del riu Segre i amb un traçat similar a la Séquia de Fontanet, deu el seu nom a la localitat de Torres de Segre amb la qual connecta des de Lleida. Es tracta d'una séquia centenària d'uns 22 km que encara avui en dia s'utilitza per al rec de l'Horta i per abastir d'aigua a diverses indústries del Segrià.

Segurament és d’origen romà, encara que el document més antic que es conserva que parla d’aquesta séquia per regar l’horta lleidatana amb aigua del Segre és de l’any 1154 i se l’anomena de Vetula (és a dir, que ja existia durant la dominació àrab).

Amb recorreguts diferents segons els punts des d’on agafava i tornava l’aigua al riu Segre, la séquia ha estat durant segles una font de vida per als pagesos de la banda sud de la ciutat. Si bé el seu traçat actual està més desdibuixat pel creixement urbanístic de la ciutat, encara ara és una artèria d’aigua que avança paral·lela al riu Segre fins a Torres de Segre.

Observacions
  • La Sèquia de Torres rega un total d'aprox. 1.300 hectáreas de l'Horta de Lleida (Copa d'Or i la Femosa), Albatàrrec, Montoliu de Lleida, Sudanell, fins a Torres de Segre.
  • Es pot realitzar una ruta plana i senzilla al llarg del recorregut del canal, tant a peu com en bicicleta, apta per a families.
  • Es pot organitzar visites guiades de descoberta dels regs tradicionals de l'Horta de Lleida, a càrrec de la Junta de Sequiatge de Lleida.

Rutes relacionades

  • Natura de Lleida

    El Segre és una artèria de vida que al seu pas per la plana lleidatana ofereix contrastos espectaculars