Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

El Tossal de la Moradilla destaca enmig de la plana i els conreus agrícoles de la partida de la Moradilla. És una petita elevació a la plana de Lleida d'uns 1,2 km i que consta amb una vella torre del telègraf, bastida a finals del segle XVIII, un conjunt fortificat de la guerra i vistes sobre la plana de Lleida. És també un àrea d'excursionisme.

Representa una de les darreres restes de vegetació natural de matollar, i és refugi per a nombroses espècies protegides, tant d’invertebrats com de vertebrats. Aquests turons estan formats per vegetació natural de matollar halonitròfil, adaptats a sòls secs i més aviat salins, i afloraments rocosos.

Hi trobem una àrea de distribució d’una espècie de la flora amenaçada de Catalunya: Plantago loeflingii. El tossal en si fa una forma allargada en què destaquen dos elevacions, totes dues fortificades per l’exercit republicà, que crea un entramat molt interessant de visitar. Hi trobem restes del castell dels Alamús i les seves fortificacions, i d’un búnquer semirupestre.

Observacions
  • Accés amb lleugeres dificultats. Cal prendre l'antic camí de Moradilla (km 4 de l'actual LL-11) i deixar el vehicle al marge del mateix camí quan ens haguem aproximat prou als turons on s'eleva la torre, als quals sols és possible ascendir-hi a peu.

Activitats relacionades

Rutes relacionades