Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Descripció

La família Torres, amb cinc generacions, compta amb 1.800 hectàrees de vinya pròpia, el 80% de les quals estan situades a Catalunya. És un dels pocs grups de cellers de propietat 100% familiar, cosa que el converteix en membre de Premium Familiae Vini, associació que agrupa les famílies centenàries de productores de vi més prestigioses d’Europa.

El Celler Purgatori, ubicat a Les Garrigues, és el novè i darrer celler inaugurat del grup. Les condicions meteorològiques extremes entre el dia i la nit, i la distribució de la vinya en tres cotes diferents fins als 550 metres, amb un desnivell de més de 200 metres, converteixen la finca en una de les més qualitatives de la família.

La família també és fundadora de International Wineries for Climate Action, que promou la descarbonització del sector, a més de destinar una bona part dels seus beneficis al seu departament de I+D per avançar en la qualitat i cura del medi ambient, essent la finca i el celler Purgatori un idoni camp de proves d'estudi de diferents varietats de raïm.

Programa

El director general de la companya, Miquel Torres Maczassek, afirma que els 20 graus de diferència entre el dia i la nit fan que les condicions pel vi siguin molt bones, però no per tota la vida. Potser per això el nóm de Purgatori.

La qualitat del vi vé donada també per les extremes a l'estiu i l'hivern, i junt amb la manca de pluja i clima desèrtic, afavoreixen la maduració lenta del raïm, a més del cultiu de poc volum de vinya en moltes hectàrees. 

A l’interior del celler, els dipòsits d’acer inoxidable i de formigó, construïts amb fang de la mateixa finca afavoreixen una bona elaboració.  Després, la criança es fa en botes de roure francès entre 15 i 18 mesos.

En una visita guiada amb tast, es mostra de primera mà el procés d'elaboració del vi Purgatori, a més d'explicar-se les vinyes, el seu entorn i la història de la família Torres que atresora més de 150 anys dedicats a la cura d'aquest patrimoni.

Observacions
  • El primer celler de la família Torres se situa a Vilafranca del Penedès construït en 1870.
  • El celler Purgatori no està obert al públic, i per això no és visitable de forma lliure.
  • Per concertar la visita guiada cal formalitzar reserva prèvia per telèfon o formulari del web del grup Torres.

Reserva / Compra

Llocs d'interès relacionats