Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

Registre / Inici de sessió

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Descripció

Grup Aragonés és una explotació familiar històrica de l’Horta de Lleida rodejada de camps d'hortalisses i fruiters.

Calçots, ceba, tomates, faves, poma, pera, prèssec pla, platerina nectarina, són alguns dels aliments de la producció integrada per la qual aposten. I amb una capacitat d'alletament i engreix de més de 3.000 vedells, assumeixen el repte d’aconseguir generar 0 residus, combinat amb l'activitat de visitar la granja i alimentar els animals.

En relació a la comercialització, compten amb una botiga pròpia al Mercat de Ronda-Fleming on obren cada dia. També comercialitzen online, amb el sistema click&collect de recollida a l’explotació, i reben comandes via Whatsapp i entrega a domicili. A més, tenen parada als mercats de dijous a Camp d’Esports i els dissabtes a Barris Nord.

A vegades, organitzen showcookings amb el restaurant Casal d’Alfés i contribueixen a l'elaboració de productes gourmet com coques de calçots i pastissos de poma i pera amb la Pastisseria Carme de la ciutat de Lleida.

Programa

Gràcies a Grup Aragonès, tenim l’oportunitat de gaudir dels calçots, una de les joies gastronòmiques catalanes.

Es poden trobar en les fruiteries i molts restaurants locals, però per a una millor experiència, proposem el camp i l’aire lliure.

La seva època comença a l’hivern, dura fins principis de la primavera i per això, Grup Aragonés va pensar que seria una bona idea obrir les seves portes durant la collita als que estem a prop i als que no ho són tant.

A finals de febrer de 2023, organitzen la primera jornada de portes obertes per compartir els secrets del procés que realitzen amb els calçots des de la plantació fins la cocció. I també els de la seva pròpia salsa!

També ensenyaran les instal·lacions dels vedells, on explicaran la seva manera de cuidar-los, després el seu hort i els camps de calçots.

Una experiència rural, menjant el que més ens agrada: calçots i romesco. Això després de collir-los, rentar-los i posar-los a la graella sobre flama viva.

DATA PREVISTA DE L'ACTIVITAT: 26 de febrer de 2023

HORA: de 11:30h a 14:00h

PREU: 4€ 

RESERVA PRÈVIA:  Turisme de Lleida 

infoturisme@paeria.cat o trucant al 973-700 319 

Reserva / Compra

Llocs d'interès relacionats