Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Descripció

Una processó de fanalets encesos acompanya el sant des de l'església del Carme fins a la Catedral Nova per commemorar el pas de l'apòstol Santiago (Sant Jaume) per Lleida, estació del Camí de Santiago català.

Conta la llegenda que, quan el sant es trobava entre els carrers Major i Cavallers, es va clavar una espina al peu i, com que era de nit, no hi veia per treure-se-la. Llavors, va baixar un àngel proveït d'un fanal per il·luminar-lo. 

En aquell mateix lloc, es va construir la capella del Peu del Romeu (1399), a l'interior de la qual hi ha una escultura que reprodueix aquesta escena.

Programa

ROMERIA DELS FANALETS SANT JAUME

-Inici de la Romeria a la Rambla de Ferran, davant la parròquia de la Mare de Déu del Carme (21:00h)

-Itinerari: Rambla de Ferran, carrers Democràcia i Carme, Plaça de la Sal, Porta Ferrissa, places Sant Joan i Paeria, carrer Major per arribar a la capella de Sant Jaume del Peu del Romeu, on el gegants Jaume I i Lionor faran un Ball d’honor i la Banda Municipal interpretarà la Sardana “Els Fanalets de Sant Jaume”, del mestre Víctor Mateu.

-Cloenda: a la Plaça de les Comèdiesamb la rebuda de Sant Jaume pel Seguici Festiu, la pregària a Sant Jaume i benedicció dels infants, i la Banda Municipal de Lleida, amb la interpretació de la sardana la Santa Espina.

Observacions
  • El programa d'actes oficials per a la celebració de la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume comença una setmana abans que la pròpia Romeria, el vespre del 24 de juliol.
  • La capella, propietat del Bisbat de Lleida, queda oberta durant les jornades del 24 i 25 de juliol.
  • La visita guiada de la capella es realitza amb el recorregut del Lleida City Tour, organitzat per Turisme de Lleida cada diumenge a les 11:30h.

Llocs d'interès relacionats