Descripció
Visites a explotacions de l'Horta
Bodegas Raimat: Amb reserva prèvia. Dissabtes i diumenges a les 11:00h i a les 13:00h.
La visita consisteix en un recorregut per les vinyes, una visita guiada al celler i tast de 3 vins i 1 cava. Bodegues Raimat és un dels cellers històrics de la DO Costers del Segre i la finca més gran d’Europa en mans d’una mateixa família. Celler modernista que data de 1918, a finals de maig de 2021 Raimat comença a oferir, sota el nom de Raimat Natura, visites gratuïtes autoguiades al llarg de 700ha. de vinya i que consten de tres itineraris per fer a peu o en bicicleta.
L'Oliverar de Sanui: Amb reserva prèvia.
La Dolors Sansa i la seva familia són un dels dos productors d’oli verge extra de l’Horta de Lleida. A banda de l’oli en diferents formats de packaging, també ofereix productes gourmet basats en el seu oli (melmelada d’oli, bombons i torrons de xocolata, pa torrat amb oli i sal, sabons a base d’oli i infusió de fulles d’oliveres centenàries, crema de xocolata). La finca és majoritàriament d’oliveres en intensiu i encara conserva oliveres centenàries als marges. A la mateixa finca hi ha una “torre” (construcció característica de l’Horta) antiga on es fa la degustació.
Visita cultural
Molí antic Ca l'Agustí: Amb reserva prèvia.
Molí d’oli construït el 1890 per la família Serés i ubicat a Alpicat, poble veí de Lleida i adjacent amb la part nord-oest de l’Horta. Actualment, és un museu, mantenint la maquinària original, i la família ofereix visites gratuïtes sota reserva prèvia. L’Associació Olearum, que vetlla pel patrimoni oleícola de l’estat espanyol, té un premi anual anomenat Agustí Serés In Memoriam a la promoció i difusió de la cultura de l’oli.
Programa
Dia 1
Divendres
- A partir de les 16h, entrada a l’allotjament escollit.
- Sopar lliure
- Nit a l'allotjament.
Dia 2
Dissabte
- Esmorzar a l’allotjament
- Matí: visita i degustació d'oli i productes locals a l’Oliverar de Sanui
- Dinar lliure o en el restaurant escollit per a fer el menú degustació contractat
- Tarda: visita al molí antic d’oli Ca l’Agustí
- Sopar lliure
- Nit a l'allotjament.
Dia 3
Diumenge
- Esmorzar a l’allotjament
- Matí: visita i tast de vins al Celler de Raïmat
- Dinar lliure o en el restaurant escollit per a fer el menú degustació contractat
Inclou:
- 2 nits d’allotjament en règim AE en habitació doble en hotel urbà estàndard 4*
- Visita a la finca i degustació d’oli d’oliva verge extra i productes gourmet a l’Oliverar de Sanui
- Visita guiada al molí antic Ca l’Agustí d’Alpicat
- Visita a les vinyes, celler i tast de 3 vins i 1 cava al Celler de Raimat (DO Costers del Segre)
- Dinar degustació en un restaurant local. Menú elaborat amb el producte de proximitat de l’Horta de Lleida i maridat amb vins de cellers de la DO Costers del Segre
Descripció del preu:
- A partir de 160 € per persona adulta en règim AE en habitació doble en hotel urbà estàndard 4* (*)(**).
- *Hotel 5* fora zona urbana amb accés a piscina interior i circuit spa: afegir 60,00€ per persona.
- **Possibilitat de fer activitat de collita en oliveres centenàries i taller d’olives de taula a l’Oliverar de Sanui durant temporada (octubre). Consultar preu.
- Inclou IVA i taxa turística.
Informació del menú degustació:
- L'import s'ha calculat a partir dels preus mitjans d’un menú degustació en els restaurants que han participat en la iniciativa “Cuina de l'Horta, Vins de Ponent” impulsat per Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida i Ruta del Vi de Lleida. Consta de primers, segons, postres i vins DO Costers del Segre.
Distàncies:
- Lleida estació de Renfe a l’Oliverar de Sanui: 12km/15min.
- Oliverar de Sanui al Museu antic Ca l’Agustí: 7km/11min.
- Museu antic Ca l’Agustí a Lleida estació de Renfe: 10km/15min.
- Lleida estació de Renfe al Celler de Raimat: 16km/17min.
Llocs d'interès relacionats
-
Productors de l'Horta i cellers -
Productors de l'Horta i cellers L’Oliverar de Sanui
-
Productors de l'Horta i cellers Celler de Raimat