Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Descripció

Amb la Festa de Moros i Cristians, la ciutat ha recuperat amb orgull una tradició perduda, els antecedents de la qual daten del segle XII.

Lleida és la ciutat on s’han documentat els origens més antics de les festes de moros i cristians. Així queda registrat documentalment el 1150, mesos després que el comte de Barcelona i príncep d’Aragó, Ramon Berenguer IV, fes entrar la bandera cristiana a la Madina Larida musulmana.

Aquesta celebració es viu durant tot l’any i, a part de la desfilada i posterior batalla, s’organitzen altres trobades per viure la Festa: l’inici de temporada, Mig Any Fester o presentació de nous socis. 

Al setembre, els festers recreen la cerimònia i el banquet de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella a la Seu Vella.

Programa

El cap de setmana festiu s'inicia, a la Plaça Paeria, amb les Ambaixades, els parlaments dels ambaixadors moro i cristià previs per evitar la batalla que tindrà lloc diumenge, dia gran de la festa.

Diumenge al matí, se celebra la denominada entrada infantil i, al migdia, es presenten les bandes, que interpreten música pròpia de la festa de Lleida. A la tarda es concentren les comparses de moros i cristians a la Seu Vella per a, posteriorment, desfilar amb els seus vistosos uniformes pels carrers més cèntrics.

Abans que caigui la nit, s'inicien uns parlaments de caràcter satíric que provoquen un efrontament verbal al qual segueix l'espectacular batalla, amb l'incomparable marc de la Seu Vella com a fons.

Observacions

Reserva / Compra

Llocs d'interès relacionats