Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Descripció

El final de la collita va fer arrelar a Lleida les festes del que es pot considerar el segon patró de la ciutat, Sant Miquel (29 de setembre).

És per això que, coincidint amb la celebració de la fira agrària de Sant Miquel, la ciutat de Lleida celebra les seves Festes de Tardor. Té una durada variable segons caigui el dia de Sant Miquel.

Com a actes destacables hi han el seguici del dia de Sant Miquel, els Castellers de Lleida o la recreació de les Noces reials de Ramon Berenguer i Peronella. També hi hauràn portes obertes i visites guiades als principals equipaments culturals i turístics de la ciutat.

Programa

Aquestes són unes festes de marcat caràcter cultural. A les actuacions pròpies del folklore de tradició local (sardanes, ball de bastons o havaneres) s'uneix una sòlida oferta musical i teatral.

Per als amants del foc i dels espectacles pirotècnics, la Gran Nit del Bestiari reuneix el millor bestiari català encapçalat per Lo "Marraco", el drac local.

Les esquadres de diables acompanyen l'imaginari seguici en un correfoc que té lloc a l'avinguda de Blondel, una de les vies principals de la ciutat i al qual es recomana acudir amb mocador i barret per a combatre les espurnes.

Observacions
  • El programa d'actes i activitats per a l'any 2023 està pendent de publicar-se.
  • Per a més informació, contacteu amb la Regidoria de Cultura.

Llocs d'interès relacionats