Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

Registre / Inici de sessió

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Descripció

El hanami és un costum japonès que consisteix a contemplar la bellesa efímera de la floració dels cirerers, acompanyats de les persones més estimades, la família i els amics.

És també un referent perquè la Granja Pifarré, en col·laboració amb Nomon Cultural i Turisme de Lleida, comparteixi els coneixements del cultiu de perers a l'Horta de Lleida i a les Terres de Ponent.

A finals de març i principis d'abril, s'ofereix l'activitat Hanami Horta on s'aprofundeix en l'origen de la fructicultura tot visitant un camp de pereres florides a la finca Torre del Fugó, situada al costat de la Granja Pifarré. La floració de les pereres és molt atractiva per la flor de color blanc nuclear i intens. 

Una experiència que uneix cultura agrària i degustació de productes de proximitat a l'Horta de Lleida.

Programa

L'activitat, prevista pel primer cap de setmana d'abril de 2023, començarà a l'agromuseu de Granja Pifarré on es detallaran els orígens de la pera a l'Horta de Lleida i les Terres de Ponent.

Allà també es podran veure estris antics com bancs de fusta típics, medidors de recol·lecció, antics cistells de canyís per collir fruita, així com una revista antiga del 1955 on l'Horta de Lleida és presentada com "La Meca de la fruita".

Tot seguit, es visitarà el camp de pereres on s'expliquen curiositats del cultiu, el proces de producció, manteniment i el moment òptim per recollir la fruita.

Per acabar, ofereixen una degustació de la pera conference, la varietat més coneguda i una de les més dolces que formen part de la DOP Pera de Lleida. 

DATA PREVISTA: Primer cap de setmana d'abril 2023: 1 i 2 d'abril

HORARI: Dissabte  - Diumenge de 11:00h a 12:30h

PREU: 4€ 

RESERVA PRÈVIA: Turisme de Lleida

infoturisme@paeria.cat o trucant al 973- 700 319

Per a més informació i activitats relacionades, visita www.granjapifarre.com

Reserva / Compra

Llocs d'interès relacionats