Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Descripció

La Seu Vella és l’edifici més destacat del conjunt monumental i el monument amb el qual, sens dubte, s’identifica la ciutat de Lleida. És la catedral antiga de Lleida i està formada pels diferents espais que en el seu moment constituïen la catedral: l’església amb les seves capelles, el claustre, el campanar i la canonja.

L’arquitectura comparteix protagonisme amb una escultura d’altíssima qualitat conservada en capitells, cornises, mènsules, portalades, etc. Les importants restes de pintura mural conservades o les capelles construïdes per il·lustres nissagues o destacats membres eclesiàstics són, alhora, el reflex d’un edifici prestigiós amb un passat esplèndid.

Programa

La Seu Vella constitueix una de les millors produccions artístiques de l’arquitectura catalana del segle XIII i per extensió de l’arquitectura medieval europea. És una catedral singular que no deixa indiferent ningú.

Va ser construïda en època medieval i durant uns cinc-cents anys va ser la catedral de Lleida. L’any 1707, en el marc de la guerra de Successió, fou tancada al culte per ordre de Felip V i poc després transformada en caserna militar.

  • Durada: 1h30'
  • Punt de trobada: Porta del Lleó, Seu Vella
  • L'entrada al monument no està inclosa al servei de guia (menors de 7 anys gratuït).
Observacions
  • Dilluns tancat 
  • Entrada gratuïta el primer dimarts de mes. Consulta tarifes.
  • Imprescindible reserva prèvia al 973 700 319 o a través de la fitxa de sol·licitud adjunta enviant-la completada al correu electrònic infoturisme@paeria.cat. Consulta les condicions de reserva.

Reserva / Compra

Llocs d'interès relacionats