Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Descripció

El Castell dels Templers de Gardeny ofereix al visitant un apassionant viatge al fil d'una de les comunitats religioses més interessants i controvertides de la nostra història.

Quan a la primavera de l'any 1149, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV iniciava el setge de la ciutat musulmana de Lleida des del mateix turó de Gardeny, comptava amb la col·laboració de la milícia Templera, que hi contribuí amb l'enviament d'efectius militars. Un cop conquerida la ciutat, i en agraïment a la seva participació, el mateix comte lliurava a la milícia diversos béns entre els quals s'inclouria el mateix turó de Gardeny.

Avui, després de més de 800 anys, podem conèixer i reviure com vivia la milícia monacal i els ideals de la Orden de los Templarios.

Amb la intenció que aquells que la visitin, siguin famílies o grups d’amics, puguin esbrinar la funció de cada un dels espais del castell i reviure la vida diària dels templers, s’utilitzen diferents objectes recreats en base a originals de l’època, com ara un arnès militar de mitjans segle XIII, que els visitants hauran d’utilitzar com a tals.

Programa

L'antiga Comanda de Gardeny convida a través d'aquesta visita a recórrer les seves estances i viure en cada espai com era el dia a dia d'un cavaller templer, així com dels diferents membres que formaven part de la comunitat.

Com devia ser la vida quotidiana dels templers en una de les seves comandes? Què menjaven, com es vestien, on guardaven els seus béns i com els obtenien, com es preparaven per a la batalla, qui podia ser templer…

Per resoldre aquests dubtes i d’altres sobre aquesta orde militar, la millor manera es esdevenir “Templer per un Dia”.

Consisteix en una visita familiar dinamitzada de la mà de Nomon Turisme Cultural, especialment recomanada per a famílies que vulguin sentir-se com un templer del segle XIII.

Així que si es vol conèixer l’Orde del Temple de forma rigorosa i divertida, alhora que es recorre un castell desconegut, cal atrevir-se a ser “Templer per un Dia”.

Observacions
  • La visita s'ofereix el segon diumenge de cada mes a les 12:00h.
  • Punt de trobada: Castell dels Templers de Gardeny.
  • Preu: 8€ (menors de 13 anys gratuït) 
  • Durada: 1h i 30m
  • Imprescindible reserva prèvia al 973 700 319 o a través del correu electronic. 
  • Per a grups cal sol·licitar disponibilitat a través de la fitxa de sol·licitud adjunta enviant-la al correu electrònic infoturisme@paeria.cat 

Reserva / Compra

Llocs d'interès relacionats