Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar al contacte

El temps

Carregant dades Dades no disponibles

El temps avui

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà

Humitat: % Temperatura màxima °C

Previsió per demà passat

Humitat: % Temperatura màxima °C

Descripció

El Castell dels Templers de Gardeny constitueix un dels testimonis més destacats de l'arquitectura templera aixecada a Catalunya durant la segona meitat del segle XII, tot i que entre els segles XVII i XVIII es van realitzar profundes modificacions que van alterar l’antiga fisonomia del conjunt medieval.

En aquesta visita guiada d'un hora pel Castell Templer de Gardeny viatjareu fins al segle XII mentre recorren una de les joies més destacades de l'arquitectura templera catalana.

Els edificis que s’hi visiten són la torre-habitació, la torre de l’homenatge i l’església romànica de Santa Maria de Gardeny.

La visita inclou la projecció d’un audiovisual sobre l’origen de les comunitats templeres, les regles que els regien i les particularitats de la Casa Templera de Gardeny.

Programa

Després de descobrir els secrets dels cavallers templers a través del documental, passareu a recórrer les estances palatines del castell.

Accedireu a la cisterna del castell mitjançant un passadís construït per comunicar la torre amb la resta de l'edifici en cas de setge. Després arribareu a la gran sala-habitació que incloïa el menjador, la cuina o la sala d'armes.

Mentre parlen sobre el dia a dia dels templers al castell, pujareu a la majestuosa escala de cargol que porta a la torre de l'homenatge. Des de la finestra de l'escala es veu el riu, la catedral antiga la Seu Vella i una excel·lent panoràmica de Lleida. Després, s'endinseix a la casa dels dipòsits, on els cavallers guardaven tota mena de documents i tresors de gran valor.

L'última part de la visita és l'església romànica de Santa Maria de Gardeny, el temple més antic de la ciutat. Tot un santuari!

Horari
  • Els dissabtes i diumenges a les 12:00h 
Observacions
  • Punt de trobada: Castell dels Templers de Gardeny - Esplanada (zona d’aparcament del castell)
  • Imprescindible reserva prèvia
  • Preu: 8€ (menors de 13 anys gratuït)
  • Entrada gratuïta per a grups amb guia

Reserva / Compra

Llocs d'interès relacionats